Sök på Pensionsmyndigheten

Logga in på Dina pensionssidor
 

Bostadstillägg till pensionärer


Om du är pensionär och har låg pension kan du ha rätt till bostadstillägg. Här kan du läsa om bostadstillägg, hur du själv kan göra en preliminär beräkning för att se om du har rätt till det och hur mycket pengar du kan få.  


Vad är bostadstillägg och vem kan ansöka om att få det?
Om bostadstillägg

Innan du ansöker finns det några handlingar som är bra att ha till hands. Det är också lite olika ansökningssätt beroende på om du ansöker via webben eller blankett.
Innan du ansöker om bostadstillägg

Du kan ansöka via webben eller via blankett. Du behöver inte bifoga några handlingar när du skickar in ansökan men Pensionsmyndigheten kan komma att begära komplettering för vissa uppgifter av dig i efterhand.
Ansök om bostadstillägg

Efter du har ansökt får du ditt beslut får du ett beslut från Pensionsmyndigheten. Bostadstillägget betalas ut tillsammans med pensionen.
Efter att du har ansökt om bostadstillägg

Har du redan bostadstillägg idag är det viktigt att anmäla förändringar i din ekonomi, bostads- eller familjeförhållanden som kan påverka ditt bostadstillägg.
Anmäl dina förändringar i ekonomin eller hyra till oss


Vi använder kakor

Vi använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om kakor och hur du tar bort dem