Sök på Pensionsmyndigheten

Logga in på Dina pensionssidor
 
21 maj 2015

Seminarium 29/5 om kvinnors ekonomi, jämställda pensioner och föräldraförsäkring i Sverige

Fredagen den 29 maj kl 15.30–17 på ABF-huset i Stockholm pratar bland andra Monica Petersson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten, på ett seminarium om jämställdhet, pensioner och föräldraförsäkring.

Monica Petersson

Fredrika Bremer Förbundet arrangerar fredagen den 29 maj i Stockholm ett seminarium öppet för allmänheten om jämställdhet, pensioner och föräldraförsäkring.

Seminarium arrangeras i samarbete med NIKK, som med en serie seminarier i flera nordiska länder syftar till att belysa ekonomiska förutsättningar till jämställdhet i samhället.

Under seminariet diskuteras svenska kvinnors privatekonomiska förutsättningar kopplat till socialförsäkringar, hur föräldraförsäkringen är utformad och används samt vad det är som gör att kvinnors och mäns pensioner ser så olika ut.

Det blir också frågestund med två av landets främsta experter inom området.

Tid: Fredagen den 29 maj kl. 15.30–17.00

Plats: Palmesalen i ABF-huset på Sveavägen 41

Medverkande: Monica Petersson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten, utsedd till "Årets pensionsspecialist 2014". Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson och kvalificerad utredare i Försäkringskassans ledningsgrupp samt ledningsstöd för människor i livssituationen att vänta eller ha barn. Louise Lindfors, ordförande Fredrika Bremer Förbundet

Inbjudan som pdfPDF (pdf, 257.1 kB)

Siffror om kvinnor och pension

Monicas Peterssons blogginlägg om kvinnor och pensionlänk till annan webbplats

Presskontakt (vik)

Jimmy Larsson Hagberg

Mona Myrberg

Direkt
072-210 22 59

Växel
0771-771 771

mona.myrberg(a)
pensionsmyndigheten.se

Vi använder kakor

Vi använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om kakor och hur du tar bort dem