Logga in på Mina sidor

Välj inloggningsalternativ:

Som inloggad kan du bland annat

 • göra en prognos över hela din pension
 • byta dina premiepensionsfonder
 • se hur mycket du tjänat in till din allmänna pension
 • ansöka om pension
 • se din kommande pensionsutbetalning
 • ändra utbetalningskonto

Hjälp med inloggning

För att kunna logga in på Mina sidor behöver du en personlig kod eller en e-legitimation. När du loggat in kan du bland annat se hur mycket du tjänat in till pension och göra en pensionsprognos.

E-legitimation

Pensionsmyndigheten kan inte ge teknisk support kring problem med din e-legitimation. Vänd dig alltid till utgivaren av din e-legitimation i första hand.

BankID:s supportsidalänk till annan webbplats

Skatteverket om id-kort/e-legitimationlänk till annan webbplats

Telias supportinformationlänk till annan webbplats

Telias inloggning med e-legitimation kommer inte att fungera under en övergångsperiod från 13 november.
Se driftinformation om Telias e-legitimation

Personlig kod

Om problemet uppstår när du försöker logga in med personlig kod som du fått från Pensionsmyndigheten, ber vi dig att kontakta oss.

Kontakta kundservicelänk till annan webbplats

Frågor om inloggning

 • Jag bor utomlands och har inte tillgång till e-legitimation. Hur gör jag för att byta fonder?
  Du kan beställa en blankett för fondbyte via vår webbplats eller från kundservice. Blanketten skickas till din folkbokföringsadress. Du kan även bli kund hos en svensk bank och få e-legitimation via internetbanken.

 • Jag har ingen dator, så jag kan inte logga in. Vad gör jag då?
  Du kan ringa vår kundservice eller använda vår självbetjäningstjänst på nummer 0771-776 776. Där kan du ställa dina frågor, beställa blanketter eller personlig kod. Om du har tillgång till en mobiltelefon så kan du sköta fondbyten med den via vår app eller Mobilt BankID som fungerar till smarta telefoner och surfplattor baserade på Android, Apples iOS och Windows 8.Du kan också göra fondbyten via blankett som du beställer via Pensionsmyndighetens webbplats eller från kundservice.Våra Servicekontor kan också hjälpa dig med vissa saker som du vill beställa via dator.

 • Kan jag få svensk e-legitimation om jag är bosatt utomlands?
  Ja. Du måste ha ett svenskt personnummer för att kunna skaffa e-legitimation. Utfärdaren kan ha ytterligare regler, som till exempel att du måste vara 18 år. Om du bor i utlandet, men har svenskt personnummer och ett konto i en svensk bank, kan du hos många banker logga in på din internetbank och beställa eller ladda ned en e-legitimation. Om du bor i utlandet och har ett svenskt personnummer, men inte har ett konto i en svensk bank måste du fysiskt besöka en utfärdare för att kunna identifiera dig och beställa en e-legitimation. Vänd dig alltid direkt till utfärdare av e-legitimation för att få veta exakt vilka regler som gäller.

  Du kan bli kund hos till exempel Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea om du har ett svensk personnummer. Det kostar inget att vara kund i internetbanken.


E-legitimation

För att kunna logga in och utföra vissa e-tjänster på Mina sidor behöver du en e-legitimation. Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet. En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort.

För att kunna byta fonder, ansöka om pension, ändra utbetalningskonto och skatteavdrag på Mina sidor måste du ha en e-legitimation för att signera din ansökan.

Mobilt BankID

Mobilt BankID är en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor. Med det kommer du åt nästan alla tjänster under Mina sidor.  

För att kunna använda Mobilt BankID behöver du:

 • ladda ner appen Mobilt BankID som finns tillgänglig på Appstore och Google play.
 • logga in på din internetbank och  hämta en kod för att komma igång med Mobilt BankID.

Banker som stödjer Mobilt BankID i dagslägetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Internetkund hos bank

Du som är internetkund hos en bank laddar ner e-legitimationen genom att logga in dig på bankens webbplats och följa de instruktioner som du får där. En variant av e-legitimation är BankID som flera banker står bakom.

Information om BankID - e-legitimationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Id-kort och e-legitimation på Skatteverket

Hos Skatteverket kan du ansöka om ett id-kort om du är folkbokförd. För att kunna skaffa en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer och ha fyllt 18 år.

Skatteverket om id-kort och e-legitimationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor om e-legitimation

Personlig kod

Med en personlig kod kan du logga in på Mina sidor. Personlig kod får du via ditt orange kuvert från oss eller genom att själv beställa en personlig kod.

Beställ en personlig kod om du saknar denlänk till annan webbplats

Vad du kan göra med personlig kod

Du kan logga in på Mina sidor för att bland annat se hur mycket du sparat in till din pension och göra en prognos över hela din pension. Du kan även använda koden för att få reda på värdet på ditt konto via självbetjäning per telefon. Om du har angett fel personlig kod tre gånger spärras din personliga kod.

E-legitimation krävs för vissa tjänster: för att kunna byta fonder, ansöka om pension, ändra utbetalningskonto
och skatteavdrag måste du vara inloggad med en e-legitimation för att kunna signera din ansökan.

Byta personlig kod till en egen kod

Du kan byta din personliga kod till en egen kod som du väljer själv. Det gör du när du loggat in på Mina sidor, under inloggningsrutan.

Vi använder kakor

Vi använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om kakor och hur du tar bort dem