Sök på Pensionsmyndigheten

Logga in på Dina pensionssidor

Pensionärer med traditionell försäkring får historiskt hög återbäringsränta

Återbäringsräntan höjs den 1 juli från 6 procent till 7 procent för de 236 568 pensionärer som har valt Pensionsmyndighetens traditionella försäkring för sin premiepension. Det är den hittills högsta nivån på återbäringsräntan.

Charlotta Brisell

Översyn av återbäringsräntan sker månadsvis. Höjningen för pensionärer med traditionell försäkring från 6 procent till 7 procent i årstakt gäller från den 1 juli.

Den kollektiva konsolideringen för maj stärktes till 108,9 procent  jämfört med 106,2 procent föregående månad. Den kollektiva konsolideringen är våra tillgångar i förhållande till det samlade värdet på pensionärernas konton. De överskott som uppstår fördelas löpande genom återbäringsräntan.

– Portföljen har haft en bra avkastning under året. Både ränte- och aktieportföljen har bidragit positivt till avkastningen och med den starka kollektiva konsolideringen på 108,9 procent är det nu glädjande att vi kan höja återbäringsräntan till den högsta nivån vi har haft historiskt, säger Charlotta Brisell, finansanalytiker på Pensionsmyndigheten.

Läs mer om traditionell försäkring av premiepensionen

Vi använder kakor

Vi använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om kakor och hur du tar bort dem